lauantai 22. helmikuuta 2014

Seksi, josta ei tule vauvoja

Olen kuullut muutamankin nuoren lestadiolaismiehen (jo naineen eli aviossa olevan) mainitsevan vaivihkaa siitä, miten hyvää anaaliseksi onkaan, kun ei tarvitse pelätä sitä raskautta. Olen aina ajatellut tuon kuullessani, että toivottavasti vaimosi tykkää siitä myös.

Tiedän myös lestadiolaisia poikia, jotka ovat varhain aloittaneet nämä kokeilut keskenään. Eikäpä siinä mitään pahaa, jos tykkää pojista vaikkapa. Mutta luulen, että lestadiolaispiireissä tämä saattaa olla myös sitä toista lajia: "rikos"toverin löytämistä sille kielletelly, toverin, joka varmasti pitää suunsa kiinni, kun tytöt eivät sitä välttämättä tee. Saattavat mennä kertomaan jollekin aikuiselle, jos niihin koskee.

Niin joo ja sitten suuseksi. Eräs tuore aviomies naureskeli sitä, miten pituuserosta on hyötyä. Vaimon ei tarvitse kumartua kovin alas tarvittaessa. Nuori rouva naureskeli vieressä.

Sitten olen kuullut kaipuusta seksinukkeihin. (No, niitähän saa tietyistä kaupoista, on tekovaginaa ja dildoa sun muuta. Aidontuntuisia luvataan sekä myös sellaisia vempeleitä, joista on molemmille nautintoa.) Olen myös kuullut puhujista, jotka ovat astuneet hämärään baariin ja pahoitelleet kaksoiselämäänsä jollekin entiselle lestadiolaiselle.

Ihmisiähän sitä ollaan. Kaksoiselämä on aina rankkaa.

5 kommenttia:

  1. Miksihän mulla nousi niin karvat pystyyn tästä? :D Huh huh, mitä hommaa!

    VastaaPoista
  2. En tiedä, kuinka yleistä tuollainen suhtautuminen seksiin vanhoillislestadiolaisuudessa on, mutta tällaista tullut vastaani. Ehkä he jotka "noudattavat seurakunnan neuvoa" kiltisti, eivät vain puhu aiheesta. Perinteisestihän seksistä ei saa puhua koviin isoon ääneen/avoimesti lestadiolaisuudessa, koska "se kuuluu makuuhuoneeseen miehen ja vaimon välille". Luonnollisestikaan homoseksuaalisuuden ja tasa-arvoisen avioliittolain hyväksyminen ei kuulu vanhoillislestadiolaiseen ajatusmaailmaan. Toivottavasti palvelu on molemminpuolista kuitenkin, noissakin asioissa.. onhan seksuaalinen kanssakäyminenkin tavallaan toisen palvelua siinä missä kokkaaminen yms. Yksi hyvä kirja muuten, Seksin sielu (Thomas Moore) tullut aiheesta vastaan.

    VastaaPoista
  3. Musta tuo kuulostaa tosi surulliselta ja ehkä myöskin vähän vieraalta.. En kyllä tiedä mitä tuohon pitäis sanoa, aika kauas ihmiset tuntuu menevän.

    Lestadiolainen

    VastaaPoista
  4. Kyllä ennen aikaan seksi oli ihan käsittämätön tabu. Ja se kaksinaismoralismin määrä mitä siihen aiheeseen sisältyi! Tiedättekö muuten mikä on "pakanamaan kartta"? No, siksihän sanottiin pariskunnan lakanoita.... Äidiltä tämän kuulin. Ehkä se oli osa sitä seksuaalikasvatusta. SItä vähää mitä oli tarjolla. Muuta kasvatusta oli kun olisi pitänyt saada rahaa siteisiin ensimmäisiin kuukautisiin, äitini sanoi, että kiukaan päällä on vanttuita. Hehe, Vähän rankempaa huumoria, mutta ei se nuorta kovin silloin naurattanut.

    Kaikkea ajatuksia tämä kirjoituksesi herättää... ihan ei edes pysty sanomaankaan. Kuitenkin luulen, että juuri tällainen skitsahtanut suhtautuminen seksuaalisuuteen aiheutti sitten niin paljon vinksahtaneita seksuallisuuden tekoja ja rajojen rikkomisia. Maatalousvaltaisessa ympäristössä pojat olivat tärkeitä ja tytöt mitättömyyksiä. Pojat oppivat tämän asenteen ja kohtelivat tuolla samalla mitalla kaikkia naisia kukkoina tunkiolla.

    VastaaPoista
  5. Kiukaan päällä vanttuita, auts! Pakanamaan kartta... uutta minulle :D Onpa siinä seksi ollut tärkeässä asemassa, eh. Ehkä tosiaan agraariyhteisössä pojan asema on paljon tärkeämpi ollut kuin tytön, ja onhan se.

    VastaaPoista