sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kaunis, puhutteleva elokuva



Katsoin toistamiseen vai liekö jo kolmatta kertaa yhden elokuvan, joka on kuin kaunis laulu elämästä. Suosittelen. En lähde sitä analysoimaan, mutta linkitän loppuun arvostelun siitä. Ei kannata lukea arvostelua, jos aikoo katsoa elokuvan - näin säilyy yllätyksellisyys.

Kerron elokuvasta sen verran, että sen buddhalaismaailma kiehtoo toisenlaiseen uskonnolliseen kuvastoon, sanastoon ja maailmaan tottunutta. Jäin pohtimaan kärsimystä, elämää ja oppimista yleensä. Tietynlaisissa piireissä olen paljon kohdannut ajatusta, että me itse valitsemme sen, miten suhtaudumme asioihin. Ja että voisimme vapaasti valita hyväksynnän, rauhan, rakkauden jne.

Ehkäpä näin, mutta itse uskon siihen, että elämässä usein sattuu kipeästi ja ne asiat täytyy vain kohdata, jollain tavalla, ennemmin tai myöhemmin. On lukuisia tapoja huijata itseään, että kaikki olisi hyvin. Voi käydä vuosia meditoimassa jossakin, hymyillä ja toistaa erilaisia mantroja ja uskomuksia: "minulla on kaikki hyvin, minulla on kaikki hyvin, minulla on kaikki hyvin...". Voi naputella EFT:tä ja toistaa "valitsen rakkauden, valitsen rakkauden...", vaikka sielu repeilisi. Voi nieleskellä kyyneleitä, pakkeloida haavoja ja ripustaa kasvoilleen hymynaamion.

Ah, niin tuttua. Nähtyä. Koettua.

Voi toistaa yhä uudelleen ahdistuksen hetkellä "Jeesuksen nimessä ja veressä", ottaa masennuslääkkeen ja käydä viikonloppuna päivystyksessä puhumassa taas siitä, miten helvetti pelottaa.
Pakkelia löytyy joka lähtöön.

Elokuvan juonesta paljastus. Vanhempi munkki maalaa kissanhännällä merkkejä puuhun ja kehottaa nuorempaa munkkia veistämään mustat kohdat valkoisiksi, jotta voisi samalla veistää vihaa sydämestään. Sen tehtyään nuorempi nukahtaa uupumuksesta, koko yön veistettyään, ja vanhempi plus pari mukana seurannutta maalaavat veistetyt kohdat kaunein värein.

Minulle tämä kirjoittaminen on samaa. Veistän ja maalaan.

Suosittelen tätä elokuvaa.

http://www.elitisti.net/arvostelu/2005/11/000880/spring_summer_fall_winter_and_spring_2003_viisi_vuodenaikaa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti